mandag 7. januar 2013

Bangkok


 Vi ble møtt av blide og imøtekommende mennesker på Bankok flyplass 4. januar. Det skal sies at vi var veldig slitne etter den lange reisen, men var utrolige takknemlige for å endelig være framme. Etter en times taxitur, for i underkant av 50 norske kroner, ble vi kastet inn i det herlige kaoset i Khao San road. Denne gangen hadde vi faktisk husket å bestille rom på forhånd, så da var det bare å lempe inn sekkene og ta fatt på byen.


Trange gater
Uteliv

Gatekjøkken
Fotballkamp på rullende bar



Khao San road er en velkjent backpacker-gate i Bangkok. Der man finner alt fra hippie-klær, restauranter av alle slag, gatekjøkken på tralle, skorpion på pinne, partysvensker og syden-briter, innpåslitne selgere, trillende barer, til den norske sjømanskirkes vaffelvogn. Her har vi tilbrakt tre herlige dager. Heldigvis bor vi en litt roligere sidegate, slik at vi kan trekke oss unna sirkuset da det blir litt mye.










I dag har vi tatt steget utenfor Bangkok, og vært å besøkt et flytende marked i Saduak. Bangkok var tidligere kjent som Asias Venezia med store nettverk av kanaler, der båt var det vanligste fremkomstmiddelet. På denne måten var det enkelt for hjemmeværende husmødre å kjøpe og selge forskjellige varer. Vi ble padlet rundt i kanalene av ei dame, som garantert var noens oldemor, og ble tilbudt nøyaktig samme varer som i Khao San road. Så man kan vel si at disse kanalene nå stort sett er et tilbud for turister. Likevel var det en hyggelig opplevelse.













Neste stopp var River Kwai Bridge. En bru med toglinje over grensen til Burma, som ble konstruert av Japanere i 1942-1943, under andre verdenskrig. Mange asiatiske slaver ble brukt til å bygge broen, og på grunn av ukummelige forhold døde mange under konstruksjonen. Derfor blir den i senere tid kjent som Death Railway.



River Kwai Bridge



Sykestua






I morgen tidlig går turen mot nord, og vi forbereder oss på mindre støy og kaldere klima.

Strømstans
Venn 1



Kortspill og ananas på høyt nivå

Venn 2








Kosar vårs ser'u!!

1 kommentar:

  1. Innmari gemt av deg at du var innom sykestuen der.. Marit

    SvarSlett