onsdag 30. januar 2013

Puerto Galera

Nytt land, nye muligheter. Den siste uken har vi bodd hos vår nå gode venn Sergio, i den lille havnebyen Sabang. 






Etter et døgn på reisefot fra Bangkok til Angeles City, var vi fremme på Clark flyplass ved midnatt 23. januar. Den mindre hyggelige dama i passkontrollen, var lettere sjokkert da vi ikke hadde noen anelse om hvor vi skulle videre. Etter et stotrende svar om ett eller annet sted på Mindoro, var det en horde av Filippinere som var mer enn villig til å hjelpe. Åtte timer, og fire buss-/båtbytter etter, var vi fremme i Puerto Galera, uten ventetid. 



Puerto Galera er et området på nordsiden av øya Mindoro. Området består av havnebyen Sabang, Puerto Galera og White Beach. Sabang har 2000 innbyggere, og livnærer seg stort sett av turisme. Byen er kjent for fantastisk dykking, med fargerike korallrev og yrende dyreliv under havet. Dessverre er det også mye sexturisme i området, med spesielt mange vesteuropeiske og koreanske gamle menn som hygger seg med alt for unge jenter :(


Til vår fordel viste det seg at vår venn Sergio hadde en søster med restaurant, en fetter med båt og en annen fetter som var dykkerinstruktør. Dette resulterte i båttur til stranda, masse god mat og endel dykking. Karoline som aldri før hadde tatt i en dykkervest endte opp med Open Water Course, og Therese endte opp med nye dykkeropplevelser (endelig utenfor Norge). 




















Filippinerne er fantastisk imøtekommende, og fikk oss til å føle oss veldig hjemme i den lille byen. 





Fisking med smågutta




Brødrene Joel og Joen



Fikk oss katt, som vi dessverre måtte forlate.


Jentene hadde mistenkelig mørke stemmer




I dag har vi reist videre til White Beach og tilbringer natten her, før vi setter kurs mot Boracay. 
Nyter solnedgangen på White Beach



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar